Praktisk info

Klassetrinn
Videregående

Max antall elever
30

Varighet
2 timer

Periode
September - mai

Pris
GRATIS

StedVis i kart
Universitetsmuseet, Muséplass 3

Vi går i dybden på Jordens oppbygging, og undersøker bergarter og mineraler. Og hva med havbunnen, hvilke mysterier skjuler seg der? Bli med på en reise fra fjellets topp til havets dyp!

Hvorfor mener mange at dyphavet er Norges nye skattkammer? Hva har det å gjøre med Det grønne skiftet? I dette undervisningsopplegget går vi i dybden på det som er foreslått å erstatte oljen: Mineraler på havbunnen.

«På bunn og i grunn» er et undervisningstilbud fra Universitetsmuseet i Bergen, med utgangspunkt i de permanente utstillingene i UM – Naturhistorie. Ved å bruke museet aktivt ønsker vi å engasjere elevene og gi et innblikk i hvordan forskere på universitetet jobber med geologi.

Opplegget er forankret i læreplanverket og Kunnskapsløftet 2020, og har faglig relevans tilknyttet gjeldende læreplaner fra 1.8. 2022 i naturfag og geografi, og særlig det overordnede, tverrfaglige temaet Bærekraftig utvikling. 

Kompetansemål

Naturfag (ungdomstrinn), geografi (VG1/VG2 SF).

Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet har ansvar for innsamling, dokumentasjon, bevaring, forskning og formidling innenfor sine museale fagfelt. Fagfeltene er antropologi, arkeologi og kunst og kulturhistorie, botanikk, geologi og zoologi.